Alma Mekić Ćerdić na čelu Erste Factoringa

Na mjesto predsjednice Uprave Erste Factoringa d.o.o. izabrana je Alma Mekić Ćerdić, koja je tu funkciju preuzela nakon povratka iz Erste banke u Crnoj Gori, gdje je bila članica Uprave banke zadužena za korporativni sektor, poslovanje riznice, ALM i marketing. Također je bila i još uvijek je član Nadzornog odbora te banke.

Po struci je diplomirani ekonomist, a Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer financije, završila je 1999. godine. Prvo zaposlenje dobila je odmah po diplomiranju, početkom 2000. godine, u Banque Nationale de Paris – Dresdner Bank d.d. Croatia, na mjestu risk managera. Na tom zaposlenju ostaje dvije godine, kada prelazi u Erste&Steiermärkische Bank d.d. na mjesto voditelja tima, gdje koordinira rad tima.

Sredinom 2003. godine biva unaprijeđena na mjesto direktorice Komercijalnog centra Zagreb. Na toj poziciji bila je zadužena za ostvarenje poslovnih planova u segmentu poslovanja s pravnim osobama. Na mjestu direktorice Komercijalnog centra Zagreb ostaje gotovo pet godina, kada početkom 2008. godine postaje direktorica novoosnovane Direkcije financiranja nekretnina. Nedugo nakon što je Erste&Steiermärkische Bank 2009. godine preuzela tadašnju Opportunity, a danas Erste Bank a.d. Podgorica, prelazi na funkciju članice Uprave u toj banci. Tu funkciju preuzima s ciljem ubrzanja i poboljšanja transformacijskih procesa nakon preuzimanja te banke u Crnoj Gori. Sada, po završetku tog zadatka, vraća se u Hrvatsku, na poziciju predsjednice Uprave Erste Factoring d.o.o.

Uz navedenu karijeru, sudjelovala je na brojnim profesionalnim edukacijam i stručnim konferencijama, često puta i sama kao predavač. Tečno govori engleski, a dobro se služi još i francuskim i talijanskim jezikom. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox