Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia)

Kako bi se u potpunosti uskladila s matičnom institucijom, sveučilištem Rochester Institute of Technology (RIT), Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) svoj dosadašnji naziv promijenila je u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia)

Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila je naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia). Cilj promjene naziva ove visokoobrazovne institucije jest jasnije komuniciranje i naglašavanje njezine pripadnosti uglednom američkom sveučilištu Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, New York. Osim toga, ona predstavlja i važan čimbenik u strategiji pozicioniranja sveučilišta RIT na europskom kontinentu. Naime, RIT Croatia će u Europskoj uniji predstavljati Rochester Institute of Technology kao jedno od najvećih sveučilišta u SAD-u, te kao takav u Hrvatsku privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta.

Povodom promjene naziva Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia izjavio je: „Oduvijek smo bili dio sveučilišta Rochester Institute of Technology, a preuzimanjem naziva svoje globalno prepoznatljive matične institucije ta povezanost i njen značaj jasnije će se percipirati. Nedavni ulazak Hrvatske u Europsku uniju omogućit će nove prilike i donijeti brojne pozitivne promjene u hrvatskom visokoobrazovnom sustavu. Rochester Institute of Technology svjestan je pozitivnog učinka koje EU donosi državama članicama i u tom ozračju prepoznao je priliku za jačanje svoje pozicije na europskom kontinentu. Jedan od strateških ciljeva Sveučilišta je pozicionirati RIT Croatia kao svoj središnji europski kampus koji će kao takav privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta. Promjena našeg naziva značajan je korak u ostvarenju tog cilja.“

 (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox