Besplatna dvodnevna edukacija za nezaposlene

„Kako do posla“ – dvodnevna edukativna manifestacija održala se ovaj vikend, 29. i 30. siječnja u organizaciji časopisa i news portala Poslovni savjetnik i Avenue Malla na glavnoj pozornici istoimenog shopping centra. Korisni savjeti stručnjaka iz prakse olakšali su prisutnima potragu za novim radnim mjestom.

Manifestacija je bila pun pogodak, jer se brojka veća od 300 tisuća nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje svakim danom povećava, tako da su savjeti predavača, ujedno i vrhunskih stručnjaka i svog područja, zasiurno bili korisni.


Vrhunski stručnjaci iz prakse na pozornici

 
Imate li posao? Mogli bismo reći da je to današnje pitanje za jackpot. I dok državni vrh smišlja strategiju kako zaustaviti negativan trend prelaska više od 300 tisuća nezaposlenih hrvatskih građana, Poslovni savjetnik odlučio je pomoći nezaposlenima u obliku besplatne edukacije pod nazivom „Kako do posla“. U ovim teškim kriznim vremenima, kad je potraga za radnim mjestom postala sveopća borba na tržištu rada, naš tim educiranih stručnjaka iz prakse pomogao je nezaposlenima da lakše dođu do radnog mjesta. Svoja iskustava, znanja i praktične savjete s prisutnima su podijelili vrhunski hrvatski stručnjaci, ujedno i autori Poslovnog savjetnika, koji su se u dva dana izmijenili na pozornici: Jasmina Bjelica, Andreja Marcetić, Gordana Kastrapeli, Jasna Belamarić, Marija Novak Ištok i Igor Milinović.

Ako ste u ova dana bili s nama u poslijepodnevnim satima u Novom Zagrebu, na vrlo korisnim predavanjima mogli ste saznati: što nakon otkaza - kako pronaći motivaciju, kako napisati dobar životopis i molbu za zaposlenje, kako se pripremiti za selekcijski intervju – što smijete reći, a koja pitanja bolje izbjeći, zašto je bitna neverbalna komunikacija, koja su „zlatna pravila“ odgovarajućeg izgleda, odnosno koja su osnovna pravila u odijevanju prilikom intervjua za posao? Znate li koje papire morate donesti kod novog poslodavaca? Naizgled vrlo jednostavna pitanja, a zapravo i svaki najmanji trik može vam pomoći u potrazi za novim radnim mjestom i dati priliku da se pred novim poslodavcem pokažete u svom najboljem izdanju.


Najsretniji dobitnici „Igre znanja“

U protekla dva tjedna na radijskoj mreži Soundset nezaposlene osobe odgovarale su na pitanje: Zašto su vas odbijali na razgovoru za posao, odnosno što smatrate svojom najvećom preprekom u potrazi za poslom?, a najzanimljivije odgovore i najsretnije dobitnike nagradili smo besplatnim edukacijama. Tako će gđa Ivana Slunjski Ivanković, g. Hrvoje Tomašić i g. Ivo Hazdovac pohađati edukacije koje će im omogućiti savladavanje tehnika i prezentacijskih vještina u potrazi za budućim poslom, ali ih možda i potaknu da krenu u samostalni business. Besplatno pohađanje predavanja, seminara i radionica omogućili su im hrvatski stručnjaci i treneri, partneri ove manifestacije, koji za sobom imaju impresivne rezultate i dugogodišnju tradiciju: Gordana Kastrapeli iz centra Format in, Kristina Horbec iz Heraklee, Mladen Jančić, odnosno Anglo Adria savjetovanje, Inga Lalić i centar Reforma, Barbara Samardžija iz EducaGarden te Alan Žepec iz MOBIUS-a. Ova vrijedna nagrada iznosi čak 35 tisuća kuna, a ona ne bi bila moguća bez podrške gore navedenih partnera, odnosno trenera koji su prepoznali ovu manifestaciju i svojim doprinosom pomogli u rješavanju najvećeg problema današnjice – nezaposlenosti, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

Čestitamo nagrađenim dobitnicima iz publike koji su osvojili jednogodišnju pretplatu na časopis Poslovni savjetnik: Sabina Potočnjak, Marija Bušić, Ana Strinavić i Ivana Rimac.

Zahvaljujemo i medijskim pokroviteljima koji su omogućili da se dobar glas, u ovom slučaju događaj, daleko čuje: radijska mreža Soundset i časopisi Business.hr i Lider.

 

Autor: Marina Kilić

 

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox