Bjelovarski zatvorenici dobili sobu za seks

Uprava bjelovarskog zatvora nedavno je uredila novi prostor za posjete što je dosad bio ozbiljan sigurnosni problem jer su posjetitelji u sobu za razgovore ulazili kroz zgradu suda s kojom je zatvor povezan, što je u velikoj mjeri i ometalo njegov rad, piše Večernji list.

Vikendom kada je sud zatvoren, trebalo je zbog posjeta organizirati osiguranje zgrade što je stvaralo dodatne poteškoće.

Novouređeni prostor nudi humanije uvjete za razgovor zatvorenika i posjetitelja, ali je i olakšanje za nas i za sud, rekao je Drago Ivančić, ravnatelj bjelovarskog zatvora.
Za rekonstrukciju prostora uloženo je malo više od 45.000 kuna, a povoljna cijena ostvarena je angažiranjem 24 zatvorenika koji su odradili 1452 radna sata što im je donijelo novčanu naknadu od 5045 kuna. Prostor ukupne površine 45 četvornih metara ima sanitarni čvor i dvije prostorije za razgovor. Jedna od prostorija ima ležaj, a zatvorenici će taj prostor moći koristiti za posjete supruga, za što dosad nije bilo mogućnosti, dodao je.

Susret s bračnim ili izvanbračnim partnerom bez nadzora, u trajanju do četiri sata, zatvorenici će moći koristiti do četiri puta mjesečno, objasnio je ravnatelj bjelovarskog zatvora Ivančić.

Osim za posjete, novouređeni prostor koristit će se i za izvođenje programa kao što je odgovorno roditeljstvo. (jk)

 

Izvor: www.vecernji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox