Chevrolet Orlando u Hrvatskoj

Orlando, novi Chevroletov obiteljski jednovolumen sa sedam sjedala u prodaji će se naći krajem veljače. Chevroletovo novo kompaktno višenamjensko vozilo svojim robusnim izgledom i spuštenom linijom krova sa siluetom inspiriranom crossoverima dovodi stil u ovaj segment, dok istovremeno zadržava prepoznatljivo Chevroletovo „lice“ za koje je karakteristična podijeljena rešetka s logom u obliku leptir-mašne.

 

Cijena za benzinski model s 1.8 motorom (141 KS) i paketom opreme LS koji uključuje: ABS, ESP, 6 zračnih jastuka, klima uređaj, CD-radio MP3, električne podizače prednjih stakala, električno pokretana vanjska ogledala, iznosit će 120.500 kuna, a osnovni dizelski model s 2.0 motorom (130 KS) i 6-stupanjskim mjenjačem u prodaji će biti po cijeni od 146.000 kuna uz bogatiji paket opreme LT. 

Zahvalan za vožnju, siguran za sve

Dok će vanjština novog Chevrolet Orlanda sasvim sigurno privući puno pažnje, i unutrašnjost donosi puno značajki koje karakteriziraju najnoviji Chevroletovi dizajnerski elementi kao što je dvostruki kokpit inspiriran legendarnim modelom Corvette te plavo ambijentalno osvjetljenje središnje konzole. Orlando nudi prepoznatljiv dizajn uz dobro osmišljene funkcionalnosti, pa će pažnju većih obitelji privući „kazališnim“ rasporedom sjedala u tri reda, veličinom prostora za smještaj prtljage i brojnim rješenjima za pohranu.

Raspored sjedala prozvan je „kazališnim“ jer su usprkos spuštajućoj liniji krova dizajneri uspjeli podići drugi i treći red sjedala kako bi omogućili putnicima u Orlandu još bolju vidljivost kroz vjetrobransko i bočna stakla. Prtljažnik je sa svojih 1.487 litara uz sklopljena oba reda sjedala jedan od najvećih u klasi jednovolumena (852 litre do donjeg ruba prozora).

Veći dio strukture karoserije Orlanda sastoji se od čelika visoke čvrstoće za učinkovitu sigurnost putnika u slučaju frontalnog, bočnog i stražnjeg udarca. Ako dođe do sudara, putnici će biti zaštićeni s dva prednja i dva bočna zračna jastuka te dvije zračne zavjese. Jedan od najvećih izazova pred kojim se često nađu spasitelji koji prvi priskaču u slučaju prometne nesreće je kako pomoći putnicima u vozilu kada su vrata zaključana. Orlando je zato opremljen senzorskom tehnologijom koja u slučaju sudara, odnosno prilikom udarca automatski otključava vrata.

Tri motora, tri razine opreme

Ispod poklopca moći će se birati između tri Chevroletova najnovija motora s ekonomičnom potrošnjom – tu je jedan benzinski i dva dizelska motora. 

Kupci mogu birati između tri paketa opreme: LS, LT i LTZ. Za koji se god model odlučili, zajamčena im je bogata oprema, s elektroničkom kontrolom stabilnosti, šest zračnih jastuka i električno pokretanim vanjskim ogledalima kao standardnim značajkama čak i kod početnog paketa LS. Srednje rangiran paket opreme LT dolazi s dodatnim značajkama kao što su senzori za parkiranje i kontrole audiosustava na upravljaču, dok se veći 17-inčni aluminijski naplatci nude s najjačim paketom opreme LTZ.

 

Temeljen na Chevroletovoj uspješnoj i nagrađivanoj limuzini Cruze koja već dokazano ima vrhunsku upravljivost, Orlando će svojim vozačima ponuditi sigurnu, no istovremeno i uzbudljivu vožnju.

 

Orlandovo podvozje i struktura karoserije konstruirani su sa sigurnosti kao glavnom ciljem. Sva podvozja imaju elektroničku raspodjelu sile kočenja – sustav koji raspoređuje količinu kočione sile na pojedine kotače, osiguravajući najkraći put kočenja. Tu su još i kontrola proklizavanja kao osiguranje protiv izlijetanja vozila s putanje te za slučajeve kada je cesta mokra ili skliska, zatim elektronička kontrola stabilnosti i hidraulička pomoć pri kočenju. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox