Christoph Schoefboeck novi član Uprave Erste banke

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) povećala je broj članova Uprave na ukupno pet. Novim članom uprave imenovan je Christoph Schoefboeck, a njegova nadležnost bit će segment poslovanja banke vezan uz upravljanje rizicima.

Prije preuzimanja nove funkcije, Schoefboeck je obnašao dužnost COO-a (Chief Operating Officer) i člana uprave ZAO Raiffaisenbanke u Moskvi, gdje je bio zadužen za sve operativne i IT aktivnosti banke, kao i za unutarnju organizaciju banke.
Posjeduje i bogato iskustvo na hrvatskom financijskom tržištu, posebice u segmentu upravljanja rizicima, budući da je u razdoblju od 2003. do 2006. bio CRO (Chief Risk Officer) i COO (Chief Operating Officer) u HVB Splitskoj banci. U razdoblju od 2002. do 2003. bio je prokurist i član Uprave HVB Croatia d.d. Prije toga obnašao je managerske funkcije u International Moscow Bank i Bank Austria Creditanstalt Russia. (PS/MJ)


Schoefboeck je doktorirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Bečkog sveučilišta, gdje je također koordinirao velike istraživačke projekte. Završio je brojne programe usavršavanja managera u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i SAD. Osim materinjeg, njemačkog jezika, Schoefboeck tečno govori hrvatski, engleski i ruski.  

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox