Coca-Cola HBC proglašena vodećim europskim proizvođačem pića u održivom poslovanju

Coca-Cola HBC ponovno je proglašena vodećim europskim proizvođačem pića u održivom poslovanju, a već je jedanaestu godinu zaredom uvrštena među tri najbolja proizvođača pića u svijetu u održivome poslovanju.


Vijest je objavila agencija za kreditni rejting Standard & Poor's (S&P) u svom Godišnjaku potvrđujući time Dow-Jonesov indeks održivosti (DJSI) za 2021. godinu, jedan od vodećih svjetskih pokazatelja održivosti. Također, Coca-Cola HBC dobila je i srebrnu nagradu tvrtke S&P Global.

Komentirajući objavu, Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor Coca-Cole HBC navodi:

Ovo je veliko priznanje za sve što naši kolege svakodnevno rade kako bismo izgradili tvrtku i budućnost koja je još održivija. Započeli smo ovo putovanje još prije mnogo godina i smatramo ga ključnim za svoj budući rast. Postizanje nulte stope emisije stakleničkih plinova u cijelom našem lancu vrijednosti do 2040. godine na koju smo se obvezali u listopadu 2021. godine te, s druge strane, surova stvarnost predstavljena na konferenciji COP26, podsjeća nas na ozbiljnost izazova s kojima smo suočeni i koliko je još posla pred nama. Predani smo tome da u potpunosti učinimo svoj dio.

Ovaj je rezultat u skladu s nezavisnim ocjenama tvrtke Coca-Cola HBC u okviru cijenjenih istraživanja i indeksa održivosti, kao što su MSCI ESG, CDP, FTSE4Good i FTSE Russell ESG. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox