Dobrom organizacijom do veće produktivnosti na poslu

Kriza pred zaposlenike postavlja sve više izazova te moraju raditi više, brže i efikasnije pri čemu se događaju i pogreške koje se mogu izbjeći uz malo bolju organizaciju, piše profitiraj.hr. 

Problem s multitaskingom

Možda zvuči čudno da je problem u multitaskingu, ali zapitajte se koliko bi bili produktivniji da e-mail ii društvene mreže ne provjeravate svakih nekoliko minuta nego par puta dnevno?

Snalaženje s e-mailovima

Osim ako vam za odgovaranje na e-mail ne trebaju dvije minute, pričekajte dok prođe gužva i tek tada odgovorite. Kad odgovarate na e-mail budite kratki i jasni. Također, šaljite manje poruka kako vas ne bi dočekao zatrpan inbox.

Prošetajte

Iako imate puno posla i mislite kako ne možete dići glavu iznad računala, potrudite se par puta dnevno pronaći nekoliko minuta za kratku šetnju ili pauzu. Na taj način ostat ćete koncentrirani tijekom cijelog dana.

Nepotrebni sastanci

Sastanci uživo mogu uvijek su od velike važnosti, no kad je u pitanju vaše vrijeme budite bez milosti i otkažite svaki sastanak koji nije neophodan.

Popisi

Napravite liste sa zadacima gdje ćete odrediti one kratkoročne i one dugoročne. Također odredite koje poslove možete napraviti kasnije ili delegirati drugima.

Urednost

Na kraju radnog dana pospremajte svoj radni stol i riješite se svih papira koji vam ne trebaju. Na taj način, sljedeći radni dan možete početi svježi i neopterećeni. (jk)

 

Izvor: www.profitraj.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox