DPE (live): INGA LALIĆ: Kako hobi pretvoriti u posao

Inga Lalić iz tvrtke Re-forma prisutne je uputila u to kako hobi pretvoriti u vlastiti biznis. Zašto hobi? Zato što se radi o nečemu što volimo raditi, u čemu uživamo i, na kraju krajeva, što to znamo raditi.

 

Pustite mašti na volju

Prvo treba napraviti popis onoga što volimo, a potom navesti nekoliko načina kako kroz to možemo zaraditi novac.

Prilikom kretanja u posao, važno je ne zamarati se kalkulacijama, već bit kreativan i na papir staviti doslovce sve što vam padne na pamet. Kada dođete do dobre ideje, tada ćete krenuti u razmišljanje kako to točno ostvariti. Ne morate odmah u startu znati čime ćete se točno baviti – do toga ćete doći postepeno.

Lalić napominje da, premda su proizvod ili usluga vrlo važni, fokusiranje isključivo na njih nije pametno jer je bitno ulagati u svoj razvoj, razvoj svojih vještina i svoj rast, jer kako rastete vi, raste i vaš posao. Usavršavajte svoje vještine i obavezno u radu pomoć i savjete tražite od stručnjaka.

Strah kao kočnica

Strah od nepokrivanja svih troškova i strah od neuspjeha, dva su glavna razloga zašto mnoge odlične ideje ne ugledaju svjetlo dana. Kriza, tajming, financije ili godine najčešći su izgovori, a ne bi trebali biti jer bismo strahove trebali iskoristiti za pripremu na sve potencijalne probleme i poteškoće u poslu. Upravo strah i prolaženje svih mogućih negativnih scenarija, omogućavaju da sve dočekate spremni i s "back up" planom.

I najvažnije, zaključuje Lalić, imajte vjere u sebe jer ako vi nećete, tko će?

 


Autor: Maja Jurković

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox