Dražba splitskog Uzora - radnice ogorčene

Foto: Shutterstock

Na splitskom Trgovačkom sudu danas je na javnoj dražbi splitska tvrtka “Uzor u stečaju” prodavala svoj poslovni prostor u Šibeniku, te šivaće strojeve i drugu opremu, no s obzirom da danas nije bilo zainteresiranih za kupnju, dražba je odgođena za ožujak. 

Na javnoj dražbi nazočno je bilo nekoliko desetaka ogorčenih radnica splitskoga "Uzora". Sudac Jozo Ćaleta rekao je da nisu zaprimili ni jednu punudu za kupovinu imovine poslovnog prostora u Šibeniku, procijenjene na 370.250 kuna, niti je uplaćena jamčevina zbog čega će se nova prodaja održati 5. ožujka, a prodajna cijena smanjiti za 20 posto, te kao najmanja početna iznositi 250.000 kuna. Isto tako nije bilo zainteresiranih za kupnju strojeva i opreme, pa je i tu smanjena početna cijena na milijun kuna, a prodaja je najavljena za 7. ožujka.

Nezadovoljne i ogorčene radnice "Uzora", kojima su potporu, među ostalima, došli izraziti branitelji, članovi splitskog HDSSD-a i sindikalisti "Adriachema", te "Brodosplita", negodovale su kod suca Ćalete, a njihova sindikalna čelnica Ljiljana Šućur je zatražila da u zapisnik uđe kako se strojevi "Uzora" prodaju bez suglasnosti radnika. I zadnji put ste falsificirali zapisnik. Želim da se zapiše da smo mi protiv prodaje, bila je uporna sindikalistica Šućur na što joj je sudac kazao kako je ona u dvorani u svojstvu javnosti. Nakon javne dražbe Ljiljana Šućur je u izjavi novinarima ispred Trgovačkog suda iskazala nezadovoljstvo u ime radnica. Mi smo ovdje došli da se 'zahvalimo' bivšoj i sadašnjoj vladi, a posebno Milanki Opačić i Arsenu Bauku koji su nas cijelo vrijeme podržavali, pratili i pomagali u našoj borbi, zahvaljujemo se i Državnom odvjetništvu, te Trgovačkom sudu što su nas naučili da rad ne oslobađa, jer su nas oni oslobodili, rekla je Šućur.

Selma Katunarić iz splitskog HDSSD-a je kazala kako su svi političari, koji su podrijetlom iz Dalmacije i Splita, a sada su u Hrvatskom saboru, upravo poentirali na račun radnica "Uzora", radnika "Jadrankamena" i "Brodosplita" te na silnim obećanjima radnicima.

Očito je da čim prođu Mosor odmah zaborave na to odakle su, ali i na svoja obećanja. Pitam se gdje su sada splitske udruge da zaštite ove žene. Ovo je tragedija i svakako špranca koja sada ide put splitskog škvera, dodala je. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox