Edukativni antiteroristički ruski crtići u kojima djeca završavaju u zatvoru

Ruska tajna služba FSB (bivši KGB) producirala je seriju crtanih filmova čiji je cilj podučiti djecu na koji se način boriti protiv kriminala i terorizma, ne libeći se pritom upozoriti ih da im prijeti višegodišnja zatvorska kazna ukoliko policiji budu dojavljivali lažne informacije.

Filmovi u trajanju od 15 do 30 sekundi mogu se vidjeti na internetskim stranicama i kupiti u trgovinama u Volgogradu. Prvi film prikazuje reakciju dječaka koji pronalazi torbu ostavljenu na pločniku. Službeni spiker čita popratni tekst - Dječačić pronalazi torbicu ostavljenu na pločniku, uzima je i odnosi sa sobom. Iz torbe se čuje otkucavanje sata koje odjednom prestaje. Nećemo vam pokazati što se dogodilo djetetu.

Drugi dječak pronalazi kartonsku kutiju. Telefonom o tomu javlja policiji, udaljava se od kutije i nikome ne dopušta da joj se približi. Riječ je o dobrome dječaku, koji za svoje dobro ponašanje prima medalju - otkriva komentator, a potom se na ekranu pokazuju brojevi telefona policije i FSB-a.

Drugi video prikazuje priču o dječaku koji telefonom naziva policiju, upozoravajući službenika da je u školi podmetnuta bomba, znajući da je to neistina. Dječak za nagradu neće dobiti motocikl, već će provesti tri godine u zatvoru - upozorava FSB.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox