Emirates uspostavlja zračni most između Dubaija i Libanona s više od 50 zrakoplova za prijevoz pomoći

Emirates SkyCargo pojačat će promet prema Libanonu te će više od 50 letova posvetiti prijevozu potrebnog tereta kako bi pomogao Libanonu u zbrinjavanju i pomoći stotina tisuća ljudi stradalih u nedavnoj eksploziji u bejrutskoj luci koja je razorila mnoge dijelove libanonskog glavnog grada.


Emirates će i ljudima diljem svijeta omogućiti da se uključe u pomoć Libanonu. Putem portala Zaklade Emirates Airlinea svi zainteresirani moći će tijekom sljedeća tri mjeseca donirati novac ili milje sakupljene u programu vjernosti Skywards, a Zaklada će zauzvrat u suradnji s partnerima iz nevladinih udruga osigurati pošiljke hrane, medicinskih potrepština i drugih hitno potrebnih proizvoda za stradale. Naime, pri svakoj primljenoj donaciji, Emirates SkyCargo osigurat će humanitarnim organizacijama dodatni teretni kapacitet za prijevoz medicinske opreme i potrepština, hrane i drugih proizvoda izravno u Bejrut. Uz to će kompanija dati dodatni doprinos smanjenjem cijene prijevoza tereta za 20 posto.

Nj. V. Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik Uprave Grupacije Emirates i Emirates Airlinea, izjavio je: „Svijet danas iskazuje solidarnost s Libanonom, pružajući hitnu pomoć i podršku svima koji su pogođeni nedavnom tragičnom katastrofom. Emirates podržava Ujedinjene Arapske Emirate u pružanju kontinuirane humanitarne podrške Libanonu i spreman je još brže reagirati kako bi podržao organizacije koje pružaju hitnu njegu, smještaj, hranu i medicinsku pomoć stanovnicima Libanona. Ponosni smo što u ovim teškim vremenima omogućavamo da pomoć Libanonu stigne iz svih dijelova svijeta.“

Emirates je dosad već pomogao Libanonu uspostavom nekoliko čarter-letova koji su prevozili donacije hrane, odjeće i medicinskih potrepština različitih organizacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zrakoplovna kompanija Emirates predana je vraćanju i pomaganju zajednicama u kojima djeluje. Kroz Zakladu Emirates Airlinea kompanija podržava više od 30 humanitarnih i filantropskih projekata u 16 država. Tijekom godina sudjelovala je i u uspostavi humanitarnih letova u partnerstvu sa Zakladom Airbusa, a od 2013. godine zrakoplovi tipa A380 prevezli su više od 120 tona hrane i prijeko potrebne medicinske i hitne opreme.

Više informacija dostupno je na stranici http://www.emirates.com/standwithlebanon, a donacije je moguće ostvariti na stranici https://www.emiratesairlinefoundation.org/make-a-donation/donate-now. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox