Ericsson Nikola Tesla donirao 400 tisuća kuna

Godinu koja je na izmaku obilježila je dugotrajna borba s korona virusom koji je iz temelja promijenio naš život i životne navike. Najveći teret borbe s tim „nevidljivim neprijateljem“ cijelo vrijeme na prvoj crti obrane nose naši liječnici, medicinske sestre kao ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje u zdravstvenom sustavu koji već mjesecima ulažu nadljudske napore u liječenju bolesnika oboljelih od te zarazne bolesti. Upravo stoga, odlučili smo zdravstvenom sustavu i potrebitima donirati 400 tisuća kuna.


U želji da zahvalimo zdravstvenom osoblju, tim herojima našeg vremena, a ujedno da poboljšamo uvjete liječenja teško oboljelih pacijenata, poslovodstvo Ericssona Nikole Tesle odlučilo je donirati po 100 tisuća kuna COVID-19 centrima smještenim u Kliničkoj bolnici Dubrava i Kliničkom bolničkom centru Osijek dok će donaciju infuzijskih pumpi vrijednu preko 100 tisuća kuna prihvatiti Infektivna klinika „Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Isto tako, donirana je računalna oprema vrijedna 40 tisuća kuna zdravstvenim ustanovama u RH.

Nažalost, ova godina bila je teška za najranjivije skupine u našem društvu, a to su pojedinci i obitelji koji su se našli u situaciji da za obično preživljavanje trebaju pomoć društva. Stoga smo, već tradicionalno u ovo predblagdansko vrijeme, odlučili donirati 60 tisuća za četiri pučke kuhinje: u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Vukovaru u kojima tijekom cijele godine pomoć u hrani i potrepštinama dobivaju beskućnici i ljudi slabijeg imovinskog stanja.

Komentirajući ovu donaciju predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević naglasila je:

Za sve nas ova 2020. bila je posebno teška godina jer je neprijatelj nevidljiv, ne poznaje granice, nema radno vrijeme i opasan je, a često i smrtonosan, za sve generacije, a ne samo za naše starije članove obitelji i društva. Za sve nas u gospodarstvu bila je ovo iznimno teška i nepredvidiva godina koja je zahtijevala mnogo znanja, zalaganja i prilagodbi. Mi u Ericssonu Nikoli Tesli kraj godine dočekujemo zadovoljni jer smo, usprkos teškoćama, uspjeli realizirati brojne važne poslove i projekte kako na domaćem tako i stranim tržištima. Svoj doprinos našim uspjesima dali su i oni koji su ujedno cijelo to vrijeme naša velika podrška, a to su naši liječnici, medicinske sestre, medicinski tehničari i svi ostali nezdravstveni radnici koji radeći bez radnog vremena, riskirajući svoje zdravlje i živote, svakodnevno nesebično pomažu oboljelima te spašavaju ono najvrijednije, a to su ljudski životi. Hvala im na tome! Na kraju, s ponosom ističem kako je ova božićna donacija samo jedna u nizu vrijednih donacija koju smo mi u Ericsson Nikala Tesli tijekom korona krize usmjerili prema zdravstvenim ustanovama i drugim ugroženim dionicima u našem okruženju. Isto tako, brojni naši zaposlenici istaknuli su se kao vrijedni volonteri u brojnim humanitarnim akcijama organiziranim u vrijeme korona krize.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox