Francuska središnja banka otpušta 2.100 radnika

Francuska središnja banka mogla bi do 2020. u sklopu preustroja mreže ukinuti do 2.100 radnih mjesta, a rezove će provoditi tako da ne zamjenjuje radnike koji odu u mirovinu.

Središnja banka ima razgranatu mrežu poslovnica a državni revizori zahtijevaju da smanji troškove. Banka zapošljava oko 13.000 ljudi, uključujući 6.300 u svojoj mreži. Usporedbe radi, njemačka središnja banka zapošljava ih 9.600, od čega je dvije trećine zaposleno u regionalnim uredima. Skicirajući dugoročne planove za svoju mrežu, francuska središnja banka priopćila je da joj je cilj smanjiti broj ureda u mreži do 2020. na 105, sa sadašnjih 127, piše business.hr

Broj zaposlenih u mreži bit će smanjen na 4.200 do 4.600, navodi se u priopćenju.

U veljači je državni revizorski ured u godišnjem izvješću konstatirao da su operativni troškovi Bank of France i dalje visoki, unatoč već provedenim mjerama restrukturiranja. Napomenuli su da središnja banka ima više zaposlenih od svih drugih središnjih banaka u eurozoni. Guverner Bank of France Christian Noyer rekao je u reakciji na izvješće da je važnije poboljšati produktivnost, nego odustati od zapošljavanja novih ljudi na mjesto onih koji odu u mirovinu. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox