Gdje vodi trag Sanaderovog novca

Na molbu hrvatskih vlasti agenti FBI-a su ispitali Petru Sanader o izvorima njezinih prihoda, ali DORH unatoč poslanom zahtjevu još uvijek ne može dobiti podatke o novcu i računima za koje se sumnja da bi na njima mogao biti pohranjen novac Ive Sanadera, piše Jutarnji list.

Američke vlasti odbile su neke zahtjeve DORH-a, ali i ustanovile da za njujorški stan Petre Sanader, iako nije bio korišten godinu dana, plaćan mjesečni najam od 10.000 američkih dolara. USKOK je posebnu pažnju posvetio i informaciji da je Goranu Suiću na ime honorara za obranu sjelo 200.000 američkih dolara. Od prije je poznato da je Robert Ježić plaćao 10.000 dolara za stan Petre Sanader i njezinog dečka Andreja Dojkića, a preko Dojkićeve tvrtke Chemical Serrvices Croporation obavljane su isplate za stan u New Yorku. 

Iako je Dojkić naveo da se radi o stanu veličine 50 kvadrata koji je smješten u Zeckendorf Towerima kod Union Squarea, navodno je riječ o stanu od 200 kvadrata. Tijekom suradnje s američkim vlastima otkriveno je da je najam plaćala tvrtke koju je zastupao odvjetnički ured Yorama Ginancha, poznatog u Hrvatskoj po planiranju nekih investicija. Nakon toga glavni državni odvjetnik Mladen Bajić stupio je u kontakt s predstavnicima američkog pravosuđa i dogovorio suradnju oko ulaska u trag Sanaderovoj imovini u SAD-u. 

Tijekom istrage o stanovima koje je koristila Petra Sanader USKOK je provjeravao i brata Mirjane Sanader, poduzetnika Nenada Šarića. Ali USKOK prije svega pokušava provjeriti tko je uplatio novac na račun odvjetnika Suića i u koju svrhu. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 11. siječnja 2012.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox