"Glas Istre " - istražni zahtjev protiv Željka i Dražena Žmaka

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Puli istražni zahtjev protiv Željka Žmaka (75) i Dražena Žmaka (52), nekadašnjeg predsjednika i člana uprave "Glasa Istre", koje sumnjiči da su zlouporabom položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju oštetili državni proračun za gotovo 11 milijuna kuna.

 

Istražni zahtjev podnesen je i protiv trgovačkog društva "Glas Istre" članovi uprave kojega su bili Žmakovi

U priopćenju pulskog ODO-a, koji ne navodi imena osumnjičenika i naziv tvrtke, kaže se kako se osnovano sumnja da su, zajedno i dogovorno, prvoosumnjičenik kao predsjednik i drugoosumnjičenik kao član uprave "Glasa Istre", da bi izbjegli plaćanje poreza i doprinosa te ostvarili nepripadnu imovinsku korist za trgovačko društvo, 1. veljače 2009. zaključili dva ugovora o prodaji imovine i prava za oko 10,969.000 kuna (bez PDV-a) i oko 4,862.000 kuna (bez PDV-a) s dvama sestrinskim društvima, "Glasom Istre novine" d.o.o. i "Glasom Istre trgovina" d.o.o.

Potom je 24. veljače 2010. prvoosumnjičenik Željko Žmak s Puljankom d.d. Alberta Faggiana zaključio dva ugovora o prijenosu poslovnog udjela u sestrinskim trgovačkim društvima za po jednu kunu čime su u potpunosti onemogućili namirenje obveza državnom proračunu od oko 7,500.000 kuna za neplaćene poreze, doprinose i obveze za PDV nastale prodajom navedene imovine i prava od 3,338.162,35 kuna, priopćio je DORH ne imenovavši osumnjičenike i trgovačko društvo. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox