Goran Radman novi ravnatelj HRT-a

Robert Anic/PIXSELL

Dekan Veleučilišta VERN i bivši direktor Televizije Zagreb Goran Radman izabran je sa 92 glasa za, 21 protiv i jednim suzdržanim za glavnog ravnatelja HRT-a. Radmana je kao kandidata vladajuće koalicije predložio saborski Odbor za medije.Biramo najboljeg od prijavljenih kandidata. Njegova prošlost, reference govore da se radi o odgovornom, odmjerenom i kompetentnom čovjeku koji zna koji ga problemi čekaju i spreman je suočiti se s njima, izjavio je Josip Kregar u raspravi u ime Kluba zastupnika SDP-a.

I u današnjoj raspravi Jasen Mesić (Klub zastupnika HDZ-a) izrazio je nezadovoljstvo što glavni ravnatelj HRT-a nije predložen političkim konsenzusom.

Radman je u svom programu naveo da, kao glavni ravnatelj HRT-a, želi temeljito promijeniti sadašnje prevladano i uspostaviti novo funkcionalno organizacijsko ustrojstvo HRT-a, po uzoru na moderne javne europske radiotelevizije. Ciljevi su mu programsko, kadrovsko, tehnološko i poslovno restrukturiranje, financijski konsolidirati poslovanje HRT-a te digitalizirati programsko i operativno poslovanje HRT-a. (ps)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox