Građanska Vojvodina o malograđanskom bojkotu Mitrovića i Pinka

Bojkot Željka Mitrovića i njegove televizije Pink uperen protiv svega što ima veze s Hrvatskom protuzakonit je i ugrožava hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji, ocijenila je Inicijativa nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina", prenosi srbijanska novinska agencija Beta.

Sa žaljenjem i iskrenom zabrinutošću promatramo obnovu medijskog rata Željka Mitrovića i TV Pinka protiv Hrvatske. Mitrović i TV Pink su u ovom pogledu dosljedni sebi, odnosno vratili su se na svoje početne pozicije - smatra Građanska Vojvodina. Inicijativa vojvođanskih građanskih udruga navodi da ponašanje Mitrovića i TV Pink ne čude, jer je Mitrović - možda navikao da za njega ne vrijede zakoni, odnosno da se oni prilagođavaju njegovim potrebama, prenosi agencija. Građansku Vojvodinu čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva, Centar za regionalizam, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Građanski fond Panonija, Otvoreni licej, Građanska akcija Pančevo i Zelena mreža Vojvodine.

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović pokrenuo je medijski rat protiv Hrvatske, nakon što mu je hrvatska carina zbog kršenja propisa zaplijenila luksuznu jahtu i stavila je na prodaju. Mitrović je odlučio zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije te je najavio blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije kao i "posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske". Njegovu odluku ranije je kritiziralo Neovisno udruženje novinara Srbije, a hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija zbog toga je slučaja pozvalo predstavnika srbijanskog veleposlanstva i zatražilo poduzimanje mjera. (Hina/mš)

 

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox