Gubitak crikveničkog Jadrana u stečaju 29,4 milijuna kuna

Hotelska tvrtka Jadran iz Crikvenice, koja je u stečaju od sredine lipnja prošle godine, 2010. je završila s 29,4 milijuna kuna gubitka prije oporezivanja, pri čemu je u razdoblju od otvaranja stečaja, 15. lipnja do kraja godine, ostvarila 3,4 milijuna kuna dobiti, podaci su sa Zagrebačke burze.

 

Navedena je dobit umanjila godišnji ukupni gubitak te tvrtke, s obzirom da je prije otvaranja stečaja, u razdoblju od početka prošle godine do 15. lipnja, Jadran poslovao s gubitkom od 33,09 milijuna kuna.

To, kako navode u komentaru uz izvješće iz tvrtke Jadran (u stečaju), pokazuje sposobnost te tvrtke da opstane na tržištu i iz svojih ostvarenih prihoda pokriva dospjele troškove tekućeg poslovanja, ali ne i gubitke stvorene prije otvaranja stečaja.

Ukupni su prihodi Jadrana za cijelu prošlu godinu iznosili 59,1 milijun kuna, od čega su u razdoblju od otvaranja stečaja do kraja godine bili gotovo 44,5 milijuna kuna, a u razdoblju prije 14,6 milijuna kuna.
Ukupni rashodi su pak za cijelu godinu iznosili 88,6 milijuna kuna, pri čemu u prvom dijelu godine, do 15. lipnja 47,7 milijuna kuna, a nakon toga do kraja godine 40,8 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda na one od prodaje usluga na domaćem i stranom tržištu odnosi se nešto malo više od 40 milijuna kuna.

Ukupno je u hotelima i kampovima Jadrana prošle godine ostvareno gotovo 339 tisuće noćenja ili 2,7 posto manje nego u 2009., pri čemu su hoteli s 256,4 tisuće noćenja bili u minusu od 4,5 posto, a kampovi u plusu od 3,5 posto s 82,3 tisuće noćenja. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox