Hernadi ignorirao suđenje Polančecu

Na zagrebačkom Županijskom sudu u sklopu suđenja bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i ostalima u aferi Spice danas je trebao biti ispitan Zsolt Hernadi koji se nije pojavio na suđenju, piše hrt.hr

Kao što se i očekivalo predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi nije se odazvao na suđenje Damiru Polančecu. Sudac Siniša Pleše rekao je da mu je poziv uručen dva puta, a da Hernadi unatoč tome nije obavijestio sud da se neće pojaviti. Prema tvrdnjama USKOK-a Hernadi je bivšem premijeru Ivi Sanaderu omogućio primanje deset milijuna eura mita kako bi mađarska naftna kompanija stekla većinska upravljačka prava u Ini. Mađarsko ga je tužiteljstvo, unatoč teškim optužbama, odbilo ispitati pravdajući se zaštitom nacionalnih interesa.

Da se  u Podravci često govorilo o mogućnosti da ta koprivnička prehrambena tvrtka dođe u ruke novog vlasnika i da joj prijeti tzv. neprijateljsko preuzimanje koje bi bilo nepovoljno i za radnike koji su strahovali od otkaza na svjedočenju je potvrdila i bivša predsjednica Nadzornog odbora Podravke Ksenija Horvat.

Horvat je rekla da ju je Polančec dok je bio u upravi još 2002. zamolio da o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja obavijesti tadašnjega HSS-ova župana Josipa Friščića i SDP-ova gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. Rekla je da Polančecu nije davala službenu dokumentaciju te da je u Polančecovoj kući pronađena kopija dokumenata koja je prije nje prošla kroz više ruku. (HT)

 

 Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox