HP otpušta 27 000 radnika

Najveći svjetski proizvođač osobnih računala Hewlett-Packard najavio je da će do kraja 2014. godine ukinuti 27.000 radnih mjesta kako bi smanjio troškove poslovanja i poboljšao produktivnost u uvjetima oštre konkurencije na tržištu, piše hrt.hr

Otpuštanjem u HP-u planiraju bez posla ostaviti 8% zaposlenih što će smanjiti godišnje troškove za 3,5 milijardi dolara. To je sastavni dio inicijative za povećanje produktivnosti čiji je cilj pojednostavljenje poslovnih procesa, a HP je potisnut padom prodaje u uvjetima žestoke konkurencije proizvoda poput Appleova iPad tablet računala.

Doći će i do promjena u samom vodstvu kompanije pa će tako čelnika HP-ovog odjela Autonomy Mikea Lyncha zamijenit Bill Veghte, čelnik za strategije u HP-u. Lynch će otići nakon završetka tranzicijskog razdoblja.

Vijesti o gubitku radnih mjesta zasjenile su objavu HP-ovih najnovijih tromjesečnih rezultata. Pritom su dobit i prihodi kompanije nadmašili procjene analitičara, pri čemu se dobit smanjila 31%, na 1,6 milijardi dolara, dok su prihodi pali 3%, na 30,7 milijardi dolara. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox