Hrvati rade za 32 kune po satu

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj je za lipanj ove godine iznosila 32,29 kuna, što u odnosu na prethodni mjesec predstavlja rast za 7,2 posto, dok je u odnosu na lipanj prošle godine više za 4 posto, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.


Po podacima DZS-a, u lipnju je bilo 167 plaćenih radnih sati, ili 7,2 posto manje nego u svibnju. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodenom prijevozu (189), a najmanji u djelatnosti usluge u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika te obrazovanju (155).

Najviša prosječna neto satnica za lipanj isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), 58,46 kuna. U zračnom je prijevozu neto satnica za lipanj iznosila 57,74 kune, a u računalnom programiranju 50,69 kuna.

Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih za lipanj isplaćena je u proizvodnji odjeće i iznosila je 16,80 kuna. Manja od 20 kuna bila je i lipanjska neto satnica zaposlenih u proizvodnji kože i srodnih proizvoda gdje je iznosila 17,44 kune, u zaštitnim i istražnim djelatnostima 18,03 kune te u preradi drva i proizvoda od drva gdje je iznosila 19,38 kuna. Prosječna mjesečna bruto plaća po satu za lipanj iznosila je 46,32 kune, što je u odnosu na svibanj više za 7,3 posto, a u odnosu na lipanj prošle godine više za 4,1 posto. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox