I Karlovac dobio svoj Baumax

Trgovački lanac Baumax, specijaliziran za građenje, stanovanje, alate i vrt, otvorio je danas na ulazu u Karlovac, u poslovnoj zoni Banija Ilovac II, svoj sedmi prodajni centar u Hrvatskoj, koji je ujedno 150-ti centar tog austrijskog trgovačkog lanca.

 

Prodajni centar u Karlovcu investicija je vrijedna 15 milijuna eura, a u njemu je zaposleno 70 radnika. U sklopu te investicije uz Baumax prodajni centar sagrađena su i četiri infrastrukturna objekta, na koje je Baumax utrošio trećinu investicije, a time je ostvario pretpostavke za razvoj nove poslovne zone i otvaranje novih radnih mjesta, istaknuto je. Uz prodajni centar, ukupne površine od 12.000 četvornih metara za prodaju 30.000 artikala, su i 322 parkirna mjesta.

Baumax je u Hrvatskoj prošle godine ostvario promet od 85 milijuna eura, što je trideset posto više nego prethodne godine. Svoje prodajne centre ima u devet država i ukupno zapošljava 10.700 radnika. Ukupni promet Baumax grupe u prošloj je godini iznosio 1,5 milijardi eura. Predsjednik uprave Baumax grupe Martin Essl karlovačkoj je Udruzi za pomoć osobama s Down sindromom uručio ček na iznos od deset tisuća kuna. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox