I Rovinj ima svoju "kućnu plantažu" marihuane

Rovinjska je policija, nakon provedenih policijskih izvida, uhitila trojicu iz Rovinja u dobi od 43, 37 i 31 godinu, koji su osumnjičeni za kazneno djelo zloporabe opojne droge, odnosno uzgoj opojne biljke kanabisa, objavila je Policijska uprava istarska na internetskim stranicama MUP-a.

 

Muškarci su uhićeni u srijedu kasno poslijepodne, a u stanovima u Rovinju kojima se koriste, policija je na temelju naloga Županijskoga suda u Puli pronašla predmete koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Naime, u premetačini stana u Ulici Andronelli kojim se koristi 31-godišnjak, policija je pronašla 9,6 grama marihuane i digitalnu vagu, dok su u obiteljskoj kući 37-godišnjaka u Dubrovačkoj ulici pronašla 16,8 grama marihuane.
Također u stanu kojim se koristi 37-godišnjak u Ulici Zdencu policija je zatekla tzv. indoor plantažu s 59 stabljika kanabisa i opremom potrebnom za uzgoj. Osim spomenutih biljaka, policija je u stanu pronašla i 714 grama marihuane.

Pronađene opojne tvari i oprema kojom su se trojica muškaraca koristila za uzgoj marihuane privremeno su oduzete, a kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su 43-godišnjak, 37-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo zloporabe opojne droge te su dovedeni u istražni centar Županijskoga suda u Puli.

Po policijskoj procjeni, zaplijenjena droga na tržištu bi vrijedila oko 224 tisuće kuna. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox