Imunološki zavod Hrvatske opskrbljivat će Rusiju i Ukrajinu cjepivom protiv rubeole

Imunološki zavod d.d., vodeći proizvođač imunobioloških preparata u Republici Hrvatskoj i regiji, ovih je dana potpisao ugovor s proizvodnom udrugom za medicinske imunobiološke preparate „Microgen“ Ministarstva zdravstva Ruske Federacije i tvrtkom Pharma Life LCC o prodaji i opskrbi ruskog i ukrajinskog tržišta cjepivom protiv rubeole.

Cjepivo protiv rubeole, matičnog virusnog soja RA 27/3 proizvedenog još 1968. godine, jedno je od najboljih u svijetu. Spomenutim ugovorima dogovorena je isporuka 500 litara rubeole u bulku za rusko tržište, što je količina potrebna za 2 milijuna doza cjepiva, i 250.000 doza cjepiva za ukrajinsko tržište. Tijekom ove godine u Rusku Federaciju je već isporučeno
700 litara rubeole pa će s ovim posljednjim ugovorom ukupna količina cjepiva Imunološkog zavoda za rusko tržište premašiti 4 milijuna doza. Ulazak na rusko i ukrajinsko tržište, obzirom na njihovu veličinu važan je iskorak za Imunološki zavod jer otvara nove, velike izvozne potencijale. Očekuje se da će u narednom razdoblju na ova tržišta, uz cjepivo protiv rubeole, biti izvezeni i neki drugi proizvodi. Imunološki zavod izvozi svoje proizvode u Indiju, Čile, Filipine, Haiti te mnoge zemlje jugoistočne Europe, a otvaranjem dvaju novih tržišta dodatno učvršćuje vodeću poziciju u segmentu imunobioloških preparata u čitavoj regiji.

M.J.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox