"Ingra" izgubila spor s "Hidrogradnjom" vrijedan 10 milijuna eura

Zagrebačka "Ingra" izgubila je spor sa sarajevskom građevinskom tvrtkom "Hidrogradnja" od koje je pokušala naplatiti iznos od oko deset milijuna eura na ime duga za radove koji su još prije raspada bivše Jugoslavije zajednički izvođeni u Iraku, prenosi u petak sarajevski "Dnevni avaz".

"Ingrin" zahtjev odbačen je odlukom suda u Beogradu gdje je sporni iznos godinama bio blokiran na računu "Jubmes banke".

"Ingra" je radove u Iraku izvodila kao "Hidrogradnjin" partner i nije uspjela naplatiti sve obavljene poslove, no gospodarski prizivni sud u Beogradu je ocijenio kako sredstva koja su tamo bila deponirana pripadaju sarajevskoj tvrtki.

Predsjednik nadzornog odbora "Hidrogradnje" Emir Felić potvrdio je kako su sredstva u iznosu od dvadeset milijuna konvertibilnih maraka (oko deset milijuna eura) već naplaćena u obveznicama te kako će ona ući u platni sustav Federacije BiH.

Polovica naplaćenog iznosa odmah će biti utrošena kako bi se izmirile nagomilane obveze prema radnicima "Hidrogradnje", a ostatak za pokušaj financijskog konsolidiranja nekadašnjeg građevinskog giganta koji već godinama posluje na granici stečaja. (Hina/jk)

 

 

Foto: PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox