Iran kaže da je otvoren za nuklearne pregovore

Iran je spreman sudjelovati u pregovorima sa svjetskim silama o svome nuklearnom programu, no samo ako ostale strane pokažu dužno poštovanje, izjavio je u srijedu glasnogovornik iranskoga nuklearnog programa.

 

Uvijek smo govorili da smo spremni na pozitivne i korisne pregovore no, kao što smo ponavljali, uvjet da bi bili uspješni je da u njih uđemo ravnopravno i uz poštivanje prava države - rekao je Ramin Mehmanparast za web izdanje televizije Al-Alam. Mehmanparast je za izvješće UN-ove agencije za atomsku energiju (IAEA) rekao da je riječ o najnovijem pokušaju SAD-a da ocrni Iran.

On je dodao da nastavak pregovora, koji bi ako budu uspješni mogli dovesti do ublažavanja sankcija, ovisi o ponašanju drugih država.

Mi ćemo pratiti njihovo ponašanje i poteze i na temelju toga donijeti našu konačnu odluku", rekao je Mehmanparast. Ako osjetimo da je situacija zrela za konstruktivne razgovore, odgovorit ćemo - dodao je. SAD, Velika Britanija i Francuska objavile su kako razmatraju pooštravanje sankcija protiv Irana. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox