Ivo Sanader savjetnik za sve, cijena: pola milijuna eura!

Nakon što je 1. srpnja 2009. otišao s vlasti i šokirao naciju na press konferencij Ivo Sanader je rekao Svoje sam odradio, vrijeme je za druge da se pokažu. To je pravilo politike i pravilo života. Ali nije Sanader odradio svoju dionicu u poslovnoj karijeri. U nešto više od godinu dana nakon odlaska s vlasti zaradio je više od pola milijuna eura, piše Jutarnji list

Otišao ali ostao

Odlazak s vlasti za bivšeg premijera i danas najpopularnijeg zatvorenika u Hrvatskoj nije značio i gubitak primanja. Od rujna 2009. u nešto više od godinu dana pružanjem usluga savjetovanja zaradio je više od pola milijuna eura! Osnovao je tvrtku Alia Savjetovanje sa suprugom Mirjanom Sanader. Sjedište tvrtke bilo je u Šarengradskoj ulici na Trešnjevci. Tvrtku su osnovali zajedno, svaki sa udjelom od 150 000 kuna dok su prostor kupili kreditom Zagrebačke banke u iznosu od 800 000 eura. Glavna djelatnost poslovanja tvrkte bila je pružanje savjetničkih usluga poznatim kompanijama od kojih su neke imale i velike poslove s državom. Tvrtke koje su radile sa Sanderom su M San Grupa, UniCredit S.p.A, Geofoto, Louise Mlouin Media i Foreign Policy and United Nations Association Austria. 

Konzultant za 450 000 kuna mjesečno!

Sanader je uglavnom potpisivao ugovore na osovnu kojih bi dobivao od 10 000 do 15 000 eura mjesečno za pružanje konzultantskih usluga. Kada se uzme u obzir broj tvrtki za koje je Sanader radio dolazi se do iznosa od 450 000 kuna. Negdje je imao privilegiju i korištenja službenog aviona tvrtke. A ponekada je sam unajmljivao avione. Surađvao je s tvrtkama iz različitih djelatnosti, bankama, IT kompanijama, izdavačima, a lobirao je i za projekte u filmskoj industriji. Za većinu poslova imao je zadaka spajati poduzetnike i lobirati za njihove projekte preko poznanika i jakih veza koje je prethodno stekao. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 9. rujna 2011.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox