Janaf: Umjesto Ferenčaka u Nadzorni odbor imenovan Komljenović

Janaf je izvijestio da je zaprimio odluku Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA) o opozivu Srećka Ferenčaka s mjesta člana Nadzornog odbora Janafa te imenovanju Krešimira Komljenovića.

Janaf je zaprimio odluku dioničara HANDA-e koja je, koristeći se pravom iz članka 28. Statuta društva, 3. veljače opozvala Srećka Ferenčaka s mjesta člana Nadzornog odbora Janafa te je 6. veljače na njegovo mjesto imenovala Krešimira Komljenovića, navodi se u priopćenju Janafa. Sukladno Statutu, HANDA, koja u Janafu ima udio od 26,28 posto, ima pravo izravnog imenovanja dva člana Nadzornog odbora.

Janaf je početkom veljače izvijestio da je HANDA opozvala Barbaru Šimić i Krešimira Baranovića s mjesta članova Nadzornog odbora te umjesto njih imenovala Srećka Ferenčaka i Gorana Kovačevića. Imenovanje glavnog tajnika HNS-a Srećka Ferenčaka u Nadzorni odbor Janafa izazvalo je niz reakcija s obzirom da je Ferenčaka zagrebački Županijski sud u ožujku 2010. nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora zbog afere Nanbudo u kojoj se tereti da je, zajedno sa suradnikom Petrom Turkovićem, zaradio više od 9,5 milijuna kuna na nezakonitoj preprodaji gradskog zemljišta.

Dan nakon objave Ferenčakova imenovanja u Nadzorni odbor Janafa, prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je da će, kao resorni ministar, pokrenuti opoziv odluke HANDA-e o imenovanju u Nadzorni odbor Janafa, a zbog štete koju medijski tretman Ferenčaka može imati za koaliciju. Čačić je tada najavio da će u Nadzorni odbor Janafa umjesto Ferenčaka biti imenovan HNS-ovac Krešimir Komljenović. (Hina/HT)

 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox