Japanci smislili kako će zaštiti tehnološki sektor

Foto: Shutterstock

Japanski državni fond predvodit će realizaciju plana koji predviđa spajanje Sonyjeva poslovanja s litij-ionskim baterijama s odgovarajućim odjelima drugih velikih kompanija radi zaštite tehnološkog sektora od žestoke južnokorejske konkurencije, izvijestili su japanski mediji. 

The Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) već je pokrenuo integraciju japanskih poduzeća a u središtu je njegova plana div potrošačke elektronike Sony, objavile su novine Yomiuri Shimbun, pozivajući se na neimenovane izvore. Prema tom je planu najvjerojatniji partner za spajanje sa Sony Energy Devicesom zajedničko ulaganje Nissana i NEC-a pod imenom Automotive Energy Supply, piše list.

Cilj je te vladine inicijative zaštita tehnološke prednosti japanskih tvrtki od sve oštrije konkurencije iz Južne Koreje. 

Litij-ionske baterije koriste se u raznim proizvodima, od elektroničkih uređaja kao što su prijenosna računala i mobiteli do električnih automobila. Veće i snažnije litij-ionske baterije našle su se u središtu istrage nakon prošlotjednog prisilnog slijetanja zrakoplova Boeing Dreamliner.

INCJ trenutno posreduje u razgovorima Sonya i Nissan-NEC-ova zajedničkog ulaganja. Rade na tome da Sony proda većinski udio u svom ogranku za baterije Nissanu i NEC-u, a INCJ bi potom investirao u spojenu tvrtku, objavio je Yomiuri. Glasnogovornica Sony-a, kao i dužnosnik INCJ odbili su komentirati izvješće. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox