Ježiću danas istječe rok da vrati pet milijuna eura

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Prije točno mjesec dana u postupku protiv Ive Sanadera svjedok Robert Ježić obećao je sucu Ivanu Turudiću da će u roku od 30 dana na račun hrvatske države uplatiti pet milijuna eura koje mu je MOL dao za mito bivšem premijeru. Rok istječe danas.

Unato tome pet milijuna eura još nema, no Ježića zasad ništa i ne obvezuje da vrati novac. Novac je, rekao je sam Ježić, na računu švicarske tvrtke Dioki Holding, koja je 100 posto u njegovu vlasništvu, piše HRT

Radilo se o apelu suca u kontekstu iskaza Ježića gdje je on zapravo iskazivao da je taj novac prebačen na račun njegove tvrtke u Švicarskoj. Njega će tek eventualno obvezivati ova presuda koja je donesena i ako ona u tom dijelu bude potvrđena od  drugostupanjskog suda, odnosno Vrhovnog suda, rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Podsjetimo, Sanader je na suđenju izjavio da je Ježić taj novac dobio za lobiranje za Družbu Adria i da ga je potrošio za dokapitalizaciju Diokija. Ježić, pak, tvrdi da je u Švicarskoj. (HT)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox