Josipović na summitu o zaštiti autorskih prava

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjeluje u utorak i srijedu u Bruxellesu na dvodnevnom summitu o zaštiti autorskih prava, koji organizira Međunarodna konfederacija društava autora i skladatelja (CISAC), kao jedan od glavnih uvodničara.

 

U svom govoru naglasit ću da su prava intelektualnog vlasništva, pa i autorsko pravo ključ za razvoj svakog društva, jer onaj tko ne poštuje pamet, tko ne poštuje kreativnost, taj ne ulaže u svoju budućnost - rekao je Josipović novinarima prije početka summita.

Josipović smatra da su autori i stvaratelji glavni pokretači društvenog razvoja te ističe važnost stvaranja uvjeta koji mogu osigurati da autori žive od svog stvaralačkog rada.

Uz brojne predstavnike organizaciju za zaštitu intelektulnih prava, glazbenike, književne izdavače, tv i filmske producente, na summitu sudjeluju i povjerenici Europske komisije Michel Barnier, zadužen za unutarnje tržiše i usluge i Neelie Kroes, zadužena za nove tehnologije.

Predsjednik Josipović se na početku svoga boravka u Bruxellesu u utorak sastao s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom, a u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore razgovarao je o djelovanju bruxelleskog ureda HGK-a na promicanju hrvatskog gospodarstva u Europskoj uniji. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox