Kako je stalni posao u Hrvatskoj postao san?

U Hrvatskoj se čak 88 posto nezaposlenih građana s burze zapošljava na određeno vrijeme, odnosno tek svaki deveti radnik ima sreću naći stalni posao, piše Vjesnik.

 

Primjerice, u 2000. godini stvari su stajale drugačije: 65 posto novih ugovora o radu bilo je sklopljeno na određeno, dok je svaki treći zaposleni dobivao stalno zaposlenje.

Poslodavci kažu kako moraju zapošljavati na određeno vrijeme jer su im stalno zaposleni preskupi i zaštićeni otkazima zbog visokih otpremnina i kompliciranog postupka otpuštanja. S radnicima na neodređeno vrijeme druga je priča, mogu ih zapošljavati i otpuštati kada hoće.

Sindikati već devet godina ne uspijevaju poboljšati položaj zaposlenih na određeno vrijeme. Jedino što su ostvarili je da se ugovor na određeno s jednim radnikom može sklopiti najviše na tri godine.

Sada sindikati u Gospodarsko-socijalnom vijeću traže da se rad na određeno ograniči na jednu do najviše dvije godine te da se radniku u tom razdoblju mogu ponuditi samo dva ugovora o radu na određeno. (jk)

Zaposleni na određeno moraju stalno strahovati hoće li im poslodavac produžiti ugovoro radu , a u vrijeme krize stradavaju prvi. Na poslu se moraju stalno dokazivati, rade i bolesni, odriču se i dijela godišnjeg odmora.  Žene čak potpisuju izjavu da neće zatrudnjeti. Kako nisu stalno zaposleni, mogu zaboraviti na kredit  za stan. Nisu u sindikatima i ne bune se jer ih u protivnom čeka burza.

 

Izvor: www.vjesnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox