Kako s lakoćom riješiti test osobnosti

Testovi osobnosti sve više postaju jedna od najvažnijih karika koja poslodavcu osigurava da pronađe pravu osobu za posao. Saznajte korisne savjete i smanjite stres prilikom testiranja, piše moj-posao.net

Za ovakvu vrstu testiranja uglavnom se odlučuju velike tvrtke i dio su duljeg selekcijskog procesa. Ako malo bolje proučite ovo područje i pripremite se možete  u velikoj mjeri smanjiti stres i povećati šanse za zapošljavanjem. 

Online testovi 

Brojne psihologijske testove možete pronaći u knjižnicama ili na internet stranicama. Vježbanje će vam pomoći da shvatite princip rada i funkcioniranje selekcije. Na stranicama MojPosao i Psychometric-Success.com možete pronaći primjere takvih testova.

Prije svega upoznajte sebe

Testovi vam uvelike mogu biti od pomoći da upoznate sami sebe što će vam svakako olakšati da se prezentirate na najbolji mogući način. Uostalom većina testova sastavljena je od sličnih pitanja

Ponavljanje je majka znanja 

Prilikom vježbanja zapišite riječi koje se ponavljaju i pokušajte smisliti primjere iz vlastitog života koristeći te riječi. Takva pitanja mogu se pojaviti usred intervjua.

Iskrenost prije svega

Uvijek birajte iskrene odgovore i nemojte glumiti. Samo uz iskrenost imajte na umu da morate biti pažljivi da u iskrenim odgovorima ne odete predaleko i kažete baš sve što mislite. 

Teška pitanja preskačite

Ako znamo da je većina testova vremenski ograničena onda je svakako puno pametnije teška pitanja preskakati, a ne gubiti dragocjeno vrijeme. Pitanju se možete vratiti kasnije, a ukoliko ste uočili nelogičnost budite slobodni pitati ispitivača o čemu se radi jer na taj način pokazujete interes i to da primjećujete detalje. 

Ponašajte se ozbiljno kao prema ispitu na fakultetu

Na testiranje dođite naspavani, odmorni i svakako jedite prije nego dođete. Bilo bi idealno kada bi krenuli ranije tako da imate dovoljno vremena jer bi vam kašnjenje moglo stvoriti dodatnu nervozu. Ako imate slobodnog vremena provjerite sve odgovore, opustite se i pričekajte rezultate. (HT) 

 

Izvor: www.moj-posao.net

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox