Karamarko saborskom rezolucijom želi krenuti u gradnju Pelješkog mosta

HDZ je odlučio da je za njih Pelješki most jedan od najvažnijih političkih pitanja u zemlji te inzistiraju na toj temi kako bi se pokazali kao jaka oporba.

Zbog toga je Klub zastupnika HDZ-a predvođen predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom u saborsku proceduru uputio prijedlog rezolucije „o načelima prometnog povezivanja Dubrovačko-neretvanske županije u funkciji uspostave ustavnopravne jednakosti svih građana Republike Hrvatske“, odnosno rezoluciju u kojoj se inzistira na izgradnji Pelješkog mosta, saznaje Novi list.

HDZ traži da se prihvaćanjem tog dokumenta, Sabor usuglasi i Vladi naloži da se poduzme sve kako bi se most izgradio do 2017. godine kao jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata. HDZ upozorava da bi se time ukinuo "povijesni i teritorijalni diskontinuitet Hrvatske" što bi stvorilo pretpostavke za razvoj poluotoka Pelješca i najjužnijih otoka te bi se time otklonite i nejednakosti građana građana Dubrovačko-neretvanske županije u odnosu na ostatak Hrvatske.

List piše da je gradnju Pelješkog mosta, koji je bio projekt bivšeg premijera Ive Sanadera, privremeno zaustavila upravo HDZ-ova vlada Jadranke Kosor, u kojoj je kao ministar sjedio i Karamarko. (jk)

 

 

Foto: Pixsell

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox