Kod koga je završilo 50 000 eura mita za Branimira Glavaša?

Unatoč podignutoj optužnici za podmićivanje suca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš protiv Drage Tadića, njegove supruge Božice Ćavar - Tadić, Glavaševe prijateljice Sanje Marketić i saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića još uvijek se ne zna kod koga je završilo 50 000 eura prikupljenog mita, piše Jutarnji list.

Nakon što je presuda postala pravomoćna iznova se otvaraju nova pitanja o neuspjeloj realizaciji prikupljanja mita i podmićivanja suca Vrhovnog suda Branka Hrvatina u zamjenu za povoljniju presudu Glavašu. Partner u podmićivanju Srećko Jurišić s DORH-om je postigao nagodbu i počeo odavati kako je tekla cijela akcija. Optužnica je usredotočena na 70 000 eura koje su Ivan Drmić i Sanja Marketić 23. srpnja 2010. uspjeli prikupiti i predati splitskom poduzetniku i prijatelju Stjepana Mesića, Srećku Jurišiću. 

Tih 70 000 eura trebalo je biti predano Mariji Vuković Dujmović, zaposlenici u zadarskom Poglavarstvu i bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu pravosuđa. Od isporuke je Jurišić odustao u noći 24. srpnja kada mu je preko telefona Drago Tadić poručio: Bježi od svega...Provaljeno. Ali ono što je nejasno činjenica je da USKOK ne objašnjava što se dogodilo sa 50.000 eura koje je Tadić prikupio u prvoj polovici srpnja. Međutim poznato je da je taj novac Drago Tadić posudio od vlasnika zagrebačke tvrtke CIOS d.o.o. Petra Pripuza.

Prema tome postoji osnovana sumnja da je 50.000 eura još u prvoj polovici srpnja završilo kod nekog od sudaca Vrhovnog suda. Pretpostavlja se da odgovor na to pitanje znaju Srećko Jurišić i Drago Tadić. Da li će i tko od njih dvojice otkriti kod koga je završilo 50.000 eura ovisit će o tijeku procesa i tome da li će upravo tu činjenicu Drago Tadić koristiti kao zakulisni pritisak na pravosuđe. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 15. studenoga 2011.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox