Koja ironija: HDZ na čelu antikorupcijskog vijeća

Jadranka Kosor rekla je nakon prve sjednice novog HDZ-ovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, kako je na Predsjedništvu stranke odlučeno da će za potpredsjednike Hrvatskog sabora predložiti nju i Vladimira Šeksa.

Na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a dogovoreni su članovi povjerenstava i radnih tijela koja već sutra moraju početi raditi, rekla je Kosor. O tome hoće li biti predsjednica antikorupcijskog vijeća Kosor je kazala kako će o tome još razgovarati zato što nemaju potpunu sliku odbora odnosno tijela koje će voditi HDZ. Tu raspravu ćemo ostaviti za onda kada budemo znali točno koliko imamo mjesta u određenim odborima i koji nam odbori pripadaju za čelne funkcije, rekla je Kosor. 

Komentirajući jučerašnje izjave Darka Milinovića u Gospiću koji ju je prozvao zbog izbornog poraza, Kosor je poručila da priznaje samo one izjave koje svaki član Predsjedništva stranke daje na stranačkim tijelima. Kuloarske priče ne priznajem, rekla je dodavši da će ona predložiti održavanje unutarstranačkih izbora. Upitana je li za više kandidata za svaku funkciju pa i protukandidata za predsjednika HDZ-a, Kosor je odgovorila: Zar netko misli da HDZ nije demokratska stranka? 

Na pitanje hoće li imati protukandidata na izborima za predsjednika stranke Kosor je uzvratila: Ako ih bude bilo, dodavši međutim kako nije rekla hoće li se ona kandidirati. To će, kazala je, odlučiti kada donese odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora. Kod nas u HDZ-u unutarstranački izbori znače izbore od baze, temeljnog ogranka. Tko zna, možda će se netko od temeljnog ogranka kandidirati za uže ili šire vodstvo stranke, rekla je. Vladimir Šeks je komentirao i to da dobiva sve više kritika od ljudi iz stranke, rekao je da se „mnoštvo optički širi i povećava u skladu s onima koji imaju jako velike leće kroz koje se vidi da se to mnoštvo umnožava“. Inače ga u stvarnosti nema, rekao je Šeks dodajući kako je to „virtualno mnoštvo“. Na pitanje brinu li ga ipak oni koji ga kritiziraju, Šeks je uzvratio: Mo'š si misliti! (Hina/HT)

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox