Kosor i Jurčić šute o dioničarskoj budućnosti Podravke

Poslovni rezultati Podravke za 2010. i planovi za iduće godine vrlo su pozitivni, izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon današnjeg posjeta koprivničkoj prehrambenoj industriji i razgovora sa čelnicima Uprave i Nadzornog odbora Podravke.

Unatoč različitim okolnostima u kojima je Podravka djelovala, 2010. je bila dobra godina, rekla je Kosor. Pritom je izrazila zadovoljstvo podacima o zaposlenosti što je, kako je kazala, važno i njoj, Vladi, ali i Koprivnici i cijelom tom kraju. Premijerka je posebno zadovoljna jako dobrim planovima Podravke za 2011. i godine koje dolaze. Mislim da su se planovi Uprave i Nadzornog odbora ostvarili. Čuli smo jako dobre planove što se namjerava u budućnosti, u 2011. godini, ali i godinama koje dolaze - rekla je Kosor dodajući kako se razgovaralo i o mogućnostima Podravke kada Hrvatska postane članica EU.

Na pitanje hoće li država zadržati dionice Podravke ili ih eventualno prodati, premijerka Kosor je rekla da je danas u posjetu Podravci u ime Vlade, 'kao gazdarica', te da se razgovaralo samo o pozitivnim rezultatima i planovima za budućnost. Ni o čemu drugom nismo razgovarali nego o pozitivnim rezultatima i planovima za budućnost - kazala je. Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić pojasnio je da pitanje dionica ovisi o dogovoru s drugim dioničarima i tržištu kapitala.

Najava projekata vrijednih 14 milijardi €

Uprava Podravke razmatra različite programe financijskog restrukturiranja, među njima i različite vrste dokapitalizacije. Kada Nadzorni odbor prihvati prijedlog dokapitalizacije, članovi Nadzornog odbora razgovarat će s dioničarima koje zastupaju, a tada će se znati i stajalište Vlade, rekao je Jurčić. Premijerka Kosor također je najavila da će na sutrašnjoj sjednici Vlade govoriti o nekim projektima koji će vrlo brzo krenuti u realizaciju, neki već krajem siječnja, a neki krajem prvog tromjesečja. Radi se o projektima, uz onih 30 projekata vrijednih 14 milijardi eura, koji trebaju osnažiti Program gospodarskog oporavka, vodeći računa o novom vladinom gospodarskom timu, dodala je Kosor. (Hina/mš)

 

 

Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox