Kosor priznala poraz, ali pobjedniku nije čestitala

Jadranka Kosor jučer nije pronašla prikladan broš. U crnini i s bijelim biserima 15 minuta prije ponoi priznala je poraz, ali pobjedniku nije čestitala, piše Jutarnji list.

Za poraz krivi medije                      

Kosor je zahvalila svim koji su joj dali glas, ali je napomenula kako su izbori bili neravnopravni, da su se kršili izborna šutnja i izborna pravila, a mediji su izbore davno prije kraja proglasili završenima i stali na stranu protivnika HDZ-a.

Glavno je da nisu uspjeli poniziti HDZ, da ga nisu bacili na koljena, rekla je predsjednica stranke.

Inače, Kosor je u izborni stožer stigla tek oko 23 sata i to praćena pjesmom Viva Croatia i skandiranjem ''Jadranka, Jadranka''.

Pred džamijom, gdje su se čekali prvi rezultati izbora, prosvjednici su također skandirali, ali ''Jadranka, znaj svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj''.

Jedini u HDZ-u koji su mogli donekle slaviti bili su Božidar Kalmeta  i Darko Milinović. Njih dvojica su u devetoj izbornoj jedinici uvjerljivo pobijedili i izborili najvjerojatnije osam mandata.

Čitava atmosfera bila je pomalo otužna, kako prenose mediji, jedino je mladež HDZ-a pljeskala i veselila se svakom tko je došao dati izjav za novinare.

Jedini gost koji je bio viđen u HDZ-ovu stožeru bio je američki veleposlanik James Foley. (jh)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 5. prosinca 2011.
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox