Lidl ulaže u razvoj zaposlenika

Jučer je na svečanoj dodjeli Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO, uručio certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima Borisu Lukšiću, predsjedniku Uprave Lidl Hrvatska.

Želimo se zahvaliti tvrtki SELECTIO koja nas je već treću godinu prepoznala kao poslodavca koji doista ulaže u razvoj, edukaciju i napredak svojih zaposlenika. Znanja i vještine ljudi značajan su potencijal koji utječe na vrijednost tvrtke Lidl na tržištu, a samim time ove kategorije imaju važan utjecaj i na poslovni rezultat. – poručili su iz Uprave Lidla.

Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. kontinuirano radi na unapređenju sustava upravljanja zaposlenicima te iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate. Najveći rast u protekloj godini ostvaren je u području Usavršavanja i razvoja.

Pokrenut je projekt „Ja trener“ kroz koji su odabrani zaposlenici u trgovinama prošli edukaciju kako prenositi znanje te dio radnog vremena rade kao interni treneri za uvođenje novih zaposlenika. Na taj način nove kolege uče posao od osobe koja ujedno taj posao radi i koja je educirana za trenera.

Lidl Hrvatska dodatno posvećuje veliku pažnju uvođenju novih zaposlenika u posao te ima razrađene programe za svaku poziciju. Primjerice, novi Regionalni voditelji prodaje prolaze program školovanja koji traje devet mjeseci kroz koji prolaze sva radna mjesta kako bi se upoznali s cjelokupnim poslovanjem.

Zaposlenicima u Lidlu su na raspolaganju različiti oblici usavršavanja, od internih edukacija i obuke kroz posao, do međunarodnih razmjena i dodiplomski studij, poslijediplomski i MBA studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

O CERTIFIKATU POSLODAVAC PARTNER

Projekt Certifikat Poslodavac Partner pokrenula je tvrtka SELECTIO, a podržavaju ga portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutačno je 25 kompanija dobitnik certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Belupo lijekovi i kozmetika, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Henkel Croatia, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatski Telekom, INA, JGL, JT International Zagreb, JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Merck Sharp & Dohme, Microsoft Hrvatska, Pliva Hrvatska, Sandoz, Sberbank, SOS Dječje selo Hrvatska, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Sunčani Hvar, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox