Mastercard predstavio program povrata novca za kupnju online

Istraživanja pokazuju da čak 91% potrošača u Hrvatskoj kupuje online, a porast popularnosti digitalnog plaćanja prate inovacije u kartičnom plaćanju 


                                                                                                                                                                                                                                                                                            
S naglim povećanjem potražnje potrošača za bezgotovinskim metodama, prošle je godine ubrzan prelazak na digitalno plaćanje te je pokrenut snažan trend rasta e-trgovine. Tako je pandemija poslužila kao katalizator modernizacije u financijskoj industriji i industriji plaćanja, a u skladu s ovim promjenama Mastercard u Hrvatskoj pokreće program povrata novca za kupnju online. 
Korisnici debitnih Mastercard® kartica koji unutar jednog mjeseca izvrše pet online kupnji kod bilo kojeg domaćeg ili stranog online trgovca u ukupnom iznosu od najmanje 1.000 kuna dobivaju povrat novca u iznosu od 50 kuna. Inicijativa traje od 1. rujna do 30. studenog ove godine pa korisnik u tom tromjesečnom razdoblju može ostvariti povrat novca u iznosu od 150 kuna, neovisno kojim uređajem plaća online – mobilnim uređajem, pametnim satom, putem računala ili tableta. Za sve informacije o sudjelovanju u programu posjetite stranicu s uvjetima i odredbama.
O sve većoj popularnosti online kupnje koja je prepoznata kao jednostavan, brz i siguran način plaćanja govore i podaci o promjeni u ponašanju potrošača zabilježeni istraživanjem MasterIndex iz 2021. u odnosu na jesen 2020. Naime, upravo su najveće promjene u rezultatima o internetskoj kupnji – broj ljudi koji češće kupuju putem interneta povećao se za 7 postotnih bodova pa sada 41% ispitanika kupuje online češće nego prije. 

U izvješću Hrvatske narodne banke navodi se povećanje od 34% u internetskim transakcijama u 2020. godini u odnosu na isto razdoblje u 2019., dok se vrijednost tih transakcija povećala za 38%, istaknuo je Cosmin Vladimirescu, direktor Mastercarda u Hrvatskoj i Rumunjskoj. Program povrata novca naš je odgovor na ove promjene, način da i dalje idemo ukorak s navikama potrošača. Ujedno, trgovcima omogućavamo da rastu i pruže potrošačima najbolje iskustvo kupnje.

Detalji su dostupni na https://www.mastercard.hr/hr-hr/privatni/povrat-novca.html  PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox