Milanovićev rejting veći no ikad

Prvo postizborno istraživanje koje je provela agencija Ipsos Puls za Dnevnik Nove TV, pokazao je da zajedno s rejtingom političara raste i optimizam, ali svakako i očekivanja građana, piše Dnevnik.hr.

Svaki treći ispitanik smatra da zemlja ide u dobrom smjeru, dok je prije izbora to mišljenje dijelio svaki deseti Hrvat. Očekivano, tog su mišljenja najčešće birači Kukuriku koalicije.

Milanovićev rejting veći no ikad

Zoran Milanović uživa potporu koju nije nikad imao. Čak 62 posto ispitanika ima pozitivno mišljenje o njemu, dok je taj broj prije izbora iznosio 48 posto. Ono što je još zanimljivije, svaki treći birač HDZ-a ima pozitivno mišljenje o novom premijeru.

Jadranka Kosor u oporbu odlazi s potporom 29 posto birača, dok je još uvijek najpopularniji političar u zemlji predsjednik Ivo Josipović, kojeg podržava čak 80 posto ispitanika.

Milanović kao Sanader 2004.

Ako pogledamo usporedne podatke na početku prvog i drugog mandata HDZ-a, sada je situacija slična početku 2004. Tada je pozitivan dojam o Sanaderu imalo 65 posto birača, a o lideru oporbe Ivici Račanu 50 posto.

2008. pozitivno je o Sanaderu mislilo 51 posto birača, a o Zoranu Milanoviću njih 50 posto. Ovo su važne usporedbe ne samo za Milanovića, već i Jadranku Kosor koja ima najlošiji rejting lidera oporbe. (jh)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox