Mirjana Sanader za Kurier: Moj suprug je nedužan

Austrijski list Kurier objavio je u nedjelju veliki ekskluzivni intervju s Mirjanom Sanader, u kojem ona ističe kako je njezin suprug, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader nedužan, te kako u Hrvatskoj vlada atmosfera straha, i to ne samo u njezinoj kući nego u cijeloj državi i naglašava da se "Ivo neće vratiti u zemlju" jer u njoj vjerojatno ne bi imao pošteno suđenje.

 

 

Gospođa Sanader opisala je stanje u kojem se ona i njezina obitelj, ali i cijela Hrvatska nalaze. Mi smo takoreći u kućnom pritvoru. Moju kćer i mene špijuniraju i prisluškuju, iako nismo okrivljene. U Hrvatskoj vlada atmosfera straha, ne samo u našoj kući nego i u cijeloj zemlji. Mislim da nas sve prisluškuju, ljudi kažu da je gotovo isto kao i u doba komunizma. To ja nisam doživjela jer sam odmah poslije gimnazije otišla u Austriju i živjela u potpunoj slobodi - rekla je u razgovoru vođenom u dalmatinskom restoranu Ragusa u Beču.

 

M.Sanader izjavila da Ivo Sanader nije bio u bijegu i izrazlia sumnju u da bi imao pošteno suđenje u RH

 

Naglasila je kako je bila "potpuno iznenađena" kad je njezin suprug uhićen na Tauernskoj autocesti u Austriji, jer je "bio na poslovnom putu", a ne u bijegu.

Nije pri sebi imao avionske karte za Ameriku, kako se izvještava. Pa nas stalno prate već 18 mjeseci - tvrdi M. Sanader i objašnjava da se ne može govoriti da je bivši premijer bježao. O bijegu se može samo govoriti ako postoji nalog za uhićenje. A nalog za uhićenje može se izdati, tek kad se ukine parlamentarni imunitet. Moj suprug je otišao u 9 sati ujutro, a njegov imunitet ukinut je u 4 sata popodne i tek su nakon toga podignute optužbe - rekla je M. Sanader upitavši "zašto bi se onda uopće tjedan dana prije vraćao iz Amerike?".

 

O žalbi Ive Sanadera na ekstradicijski pritvor, njegova supruga kaže kako se on neće vratiti kući jer bi ga u Hrvatskoj zatvorili i izražava bojazan da Ivo Sanader u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje. "Neće doći kući, jer bi u Hrvatskoj dospio u zatvor. Duboko sumnjam da bi u Hrvatskoj imao pošteni proces. I ne sumnjam samo ja u to".

 

M.Sanader: Sve što posjedujemo zakonito je zarađeno

 

Izjavila je također da "gola laž da je njezin suprug u njihovoj kući od neke nepoznate osobe dobio šest milijuna kuna u crnim plastičnim vrećicama", naglasila da će se pokazati kako je "sve što obitelj posjeduje za više od 30 godina zakonito zarađeno", rekla da ne posjeduje Picassove slike niti stan na Manhattanu, a o obiteljskoj umjetničkoj zbirci kazala je kako su to "slike možda 30-ak mladih hrvatskih slikara, dok su sve ostalo uspomene i pokloni". (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox