MOL nezadovoljan i zabrinut poslao pismo Vladi

MOL je reagirao te izrazio nezadovoljstvo i zabrinutost pismom koje je Vladi uputilo četvero hrvatskih članova Nadzornog odbora Ine, u kojem traže smjenu predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta.

MOL je preko medija saznao da su određeni članovi NO-a Ine poslali pismo hrvatskoj Vladi, te je "nezadovoljan i zabrinut zbog činjenice da je nekoliko informacija navedenih u članku netočno, pogrešno predstavljeno te prikazuju Inin položaj i Molove namjere na krivi način", kaže se u priopćenju MOL-a. Iz MOL-a podsjećaju da su i do sada govorili kako bi u trenutnoj situaciji imenovanje potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića u NO Ine "svakako bio dobar potez". On bi omogućio hrvatskoj Vladi informacije iz prve ruke o "istinitim tendencijama i rezultatima te se uvjeriti u neistinitost svih netočnih, lažnih i pogrešno interpretiranih činjenica i informacija koje su iznesene u objavljenim dijelovima tog pisma o Ininoj financijskoj situaciji, investicijama i rezultatima", kaže se u priopćenju.

U MOL-u vjeruju da se Inom dobro upravlja, ona ostvaruje dobit, investicije su ubrzane i rukovodstvo radi dobar posao. Kao rezultat toga, Ina postaje jača i uspješnija, te je na putu da postane regionalni lider, a bliska suradnja s Molom, osnovana na uzajamnom poštovanju te podjeli snaga i znanja, čini Inu snažnijom, tvrdi se u priopćenju.

Četvero hrvatskih članova NO-a poslali su nedavno pismo Vladi u kojem upozoravaju da je, s obzirom na stanje u toj kompaniji, došlo vrijeme da se zahtijeva smjena predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta, piše Slobodna Dalmacija. Hrvatski članovi deveteročlanog NO-a Ine su Davor Štern, Gordana Sekulić, Damir Vanđelić i predstavnica radnika Maja Rilović. Njih četvero Vladu upozoravaju i da mora započeti s pregovorima oko izmjene dioničarskog ugovora jer država, iako ima samo 2,4 posto manje dionica od MOL-a, koji još nije dosegnuo 50-postotni udio u Ini, nema nikakvih upravljačkih prava niti može utjecati na ono što se u Ini događa.

Sve počelo zbog svjedočenja na Sanaderovom suđenju

Povod za slanje pisma bila je sjednica NO-a održana krajem svibnja na kojoj su predstavnici MOL-a inzistirali da se raspravlja o izjavama svjedoka članova Uprave i Nadzornog odbora na suđenju Ivi Sanaderu, objavili su mediji. Ministar financija Slavko Linić tim je povodom izjavio da "evidentno trebaju ozbiljni razgovori s MOL-om oko upravljanja". Dosta je zapuštanja Ine kao hrvatske tvrtke koja može biti itekako značajan regionalni igrač, rekao je Linić novinarima na subotnjoj konvenciji SDP-a. Linić je dodao da predsjednik Vlade Zoran Milanović treba ocijeniti hoće li ministri biti u NO-u Ine. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox