Mrsić: Na javnim radovima zaposlit ćemo 30.000 ljudi

Neće biti otpuštanja u državnoj službi, izmjena Zakon o radu, Vlada će brzo donijeti uredbu kojom će se pri isplati plaća morati plaćati i doprinosi, osnovni su zaključci jučerašnjeg prvog sastanka Zorana Milanovića i ministra rada Miranda Mrsića s čelnicima pet sindikalnih središnjica, piše HRT.

Ministar Mrsić o tome je govorio i u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvoga.

Naše se gospodarstvo zaustavlja i povećanje broja nezaposlenih je očekivano. No situacija nije neuobičajena u usporedbi s prethodnim godinama, već je upadljivija jer su, prema novome, informacije o nezaposlenima dostupne svakodnevno na webu, rekao je Mrsić.

Dodao je da će se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje osigurati dodatna sredstva za zapošljavanje namijenjena jačanju lokalnih partnerstva i zapošljavanju skupina koje teško pronalaze posao, kao što su mladi i dugotrajno nezaposleni.

Lokalne samouprave trebale bi pokrenuti programe javnih radova na kojima bi posao trebalo pronaći 30.000 ljudi, a do kraja 2012. programima prekvalifikacija i doškolovanja planira se zaposliti još 20.000 ljudi, najavio je Mrsić. (jk)

 

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox