MUP zahvatile kadrovske promjene

U Ministarstvu unutarnjih poslova uslijedile su kadrovske promjene, a vezane su uglavnom uz imenovanja načelnika od 1. ožujka u nekoliko policijskih uprava.

 

Na mjesto načelnika Policijske uprave zadarske imenuje se Darko Car, diplomirani ekonomist. U MUP-u je od 1992., a u razdoblju od 1998. do 2000. bio je načelnik Policijske uprave krapinsko -zagorske. Do imenovanja na novu dužnost obnašao je dužnost načelnika Postaje aerodromske policije (PAP) Pleso u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Željko Prša imenovan je načelnikom Policijske uprave osječko-baranjske. Prša je diplomirani je pravnik, a u MUP-u je od 1991. Od 1996. obavlja niz rukovodećih dužnosti, a do novog imenovanja obnašao je dužnost načelnika Policijske uprave brodsko-posavske.

Načelnikom Policijske uprave splitsko-dalmatinske imenuje se Ivica Tolušić, diplomirani inženjer prometnih znanosti, a djelatnik MUP-a je od 1991. Bogatog je policijskog iskustva, a na rukovodećim poslovima je od 1995. Na novo imenovanje dolazi s mjesta načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske.

Novim načelnikom Policijske uprave virovitičko-podravske imenuje se dosadašnji zamjenik načelnika policijske uprave Andrej Hegediš. Hegediš je u MUP-u od 1998., diplomirani je kriminalist, a od 2004. obavlja niz rukovodećih poslova od voditelja Odsjeka kriminalističke policije, načelnika Odjela kriminalističke policije te zapovjednika Interventne jedinice policije u PU virovitičko-podravskoj.

Ivan Matić imenovan je novim načelnikom Policijske uprave vukovarsko-srijemske. U MUP-u je od 1991., završio je Visoku školu za fizičku kulturu. Od 1992. godine obavlja rukovodeće poslove, a do sada je bio pomoćnik zapovjednika i zapovjednik Interventne jedinice policije u PU vukovarsko-srijemskoj.

Dosadašnji načelnici imenovani su na sljedeće dužnosti: PU zadarske Zlatko Sokolar preuzima dužnost pomoćnika načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije, PU splitsko-dalmatinske Josip Bukvić preuzima dužnost pomoćnika načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije, PU vukovarsko-srijemske Stipica Kuna preuzima dužnost pomoćnika načelnika Uprave za granicu u Ravnateljstvu policije. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox