Najava: Jubilarna konferencija "e-biz2011" u Zagrebu

Jubilarna 10. konferencija "e-biz2011" o e-poslovanju (28.-.30.03.2011.g.) obuhvatit će ove godine teme zakonskih okvira, prakse u EU i regionalno, a naravno i u Hrvatskoj. Bit će obrađene teme o potrebnim elementima, uvjetima, iskustvima, ali i o zaštiti u sustavima ePoslovanja (u trgovini, u proizvodnji, nabavi, prodaji, zdravstvu, upravi).

 

Konferencija se i ove godine održava u Zagrebu  i to u Hypo centru. Otvara se 28.03. u 9:00 sa uvodnim predavanjem o aktivnostima institucija (ministarstava gospodarstva, financija, uprave, zdravstva, ...) na uvođenju ePoslovanja u Hrvatskoj. Prezentirat će se i projekti e-Hrvatske vezani za koordinaciju provedbe strategije eUprave, normi za razvoj projekata i „Hrvatskog okvira za interoperabilnost". Želja je prezentirati i međunarodne projekte u koje se mogu uključiti hrvatske firme.

Kao i ranijih godina i ove godine dolaze stručnjaci iz Europe: ekspert za e-Račun Europske komisije, ekspert UN/Cefact-a za e-Poslovanje, stručnjaci iz Slovenije, Austrije, USA i Poljske sa iskustvima i rješenjima za e-poslovanje i njegovu sigurnost te naravno domaći stručnjaci za primjenu ePoslovanja i sigurnost rada na internetu.

 

ePoslovanje u potpunosti mijenja poslovanje


Uštede koje se postižu primjenom ePoslovanja su već dobro poznate. Pojavom interneta i XML norme te uštede su još veće i dostupne i malim i srednjim poduzećima. Okrugli stol na temu „Iskustva automatizacije ePoslovanja" bavit će se iskustvima velikih sustava Agrokor, Metroa, Atlantic-a, SPAR-a... jer su najdalje otišli u primjeni.

Da bi se poslovanje moglo prenijeti s klasičnih metoda i medija (papir, telefon, telefaks, e-mail) na elektronički način, jedan od preduvjeta je korištenje zajedničkog kataloga roba i usluga za sve sudionike u razmjeni podataka i elektroničkih dokumenata. U Hrvatskoj aktivan je elektronički katalog eCROKAT (hrvatske GS1 organizacije) po međunarodnoj normi za eKataloge, a koji podržava sinkronizaciju na međunarodnu mrežu kataloga i GDSN (Global Data Synchronization Network). Korištenje je moguće na teritoriju RH i globalno, što otvara velike mogućnosti za plasman hrvatskih roba i usluga u svijetu.

Treći dan (srijeda) bit će posvećen rješenjima i iskustvima (eUprava, eZdravstvo, mobilno poslovanje, banke...), a posebno sigurnost ePoslovanja na internetu. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox