Najčešća novogodišnja želja - posao

Foto: Shutterstock

Najčešća blagdanska želja hrvatskih građana vezana za posao i karijeru je pronalaženje posla, pokazuje anketa provedena na portalu MojPosao na 500 ispitanika. 

Tako 68 posto nezaposlenih ispitanika u novoj godini priželjkuje posao, a i zaposlenima je pronalaženje posla također česta želja - priželjkuje ga 21 posto zaposlenih ispitanika. Napredovanje priželjkuje petina anketiranih, dok se 17 posto nada poboljšanju poslovanja tvrtke u kojoj rade. O pokretanju vlastitog posla sanja 12 posto zaposlenih i 11 posto nezaposlenih ispitanika.

Žene u većoj mjeri žele novi posao nego muškarci - 42 posto ispitanica priželjkuje novi posao, dok isto želi 27 posto muških ispitanika. Muškarci su ambiciozniji kada je u pitanju pokretanje vlastitog posla - njih gotovo petina žele biti sam svoj šef, dok je na isto to spremno samo 9 posto žena.

Polovica ispitanika donosi novogodišnje odluke vezane za osobni život, dok će ih 48 posto donijeti i onu vezanu za karijeru, pokazuje anketa. Pritom će nezaposleni ispitanici u većoj mjeri donijeti novogodišnju odluku nego što će to učiniti zaposleni. Čak 61 posto nezaposlenih te 46 posto zaposlenih ispitanika donijet će novogodišnju odluku vezanu uz posao i karijeru.

Od ispitanika koji će donijeti poslovnu novogodišnju odluku, gotovo polovica želi pronaći bolji posao. Na drugom mjestu popisa odluka nalazi se usavršavanje i edukacija koje odabire 19 posto anketiranih, a 11 posto kaže da će poželjeti veću zaradu. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox