Nastupi Jadranke Kosor - produkt Sanaderove škole

Taman kad smo mislili da smo se riješili Ive Sanadera i njegovog bahatog/teatralnog/gotovo kriminalnog govora, sadašnja premijerka Jadranka Kosor opako je počela podsjećati na njega, podsjeća Novi list. Način na koji rukovodi HDZ-om, kao i način na koji se obračunava s opozicijom, neodoljivo podsjećaju na najbolje dane bivšeg premijera.

 

Najsvježija u nizu ovih paralela je zasigurno posljednje regrutiranje novih HDZ-ovaca (Bože pomozi) prilikom čega je premijerka podsjetila javnost da „neće dozvoliti da se Hrvatska zacrveni“. Isti pristup imao je i Sanader kada je 2007. godine prije parlamentarnih izbora „crvene“ prozivao za stavove protiv Hrvatske i Katoličke crkve. Osim Kosoričinih izjava na „regrutaciji“, i sam postupak podjele članskih iskaznica organiziran je na isti, svečani način kao i za vrijeme Iveka, a bome i na istom mjestu, u muzeju Mimara.

Afera? Da, da... komunizam... Partija... konjske trke...

Nadalje, sadašnja predsjednica stranke na isti način kao i njen prethodnik voli izbjegavati odgovore na pitanja koja joj se postavljaju i to izjavama koje nemaju veze s vezom, nastavlja Novi list. Pa su se tako obje stranke prilikom postavljanja „škakljivih“ pitanja o aferama, izvlačile pljuvanjem po komunizmu, Partiji, partijskom sudu i sličnome, što s pitanjima, a ni s ičim drugim u ovoj državi trenutno, zaista nema veze. A još je smješnije kad „pljuvačnica“ po Partiji i komunizmu dolazi od bivše polaznice slavne Kumrovečke škole. Žalosno je samo što ovakve taktike političara nažalost još uvijek uspjevaju, pa će, umjesto da shvate kako dotični uopće nije odgovorio na pitanje u vezi afere za koju ga se optužuje, građani likovati jer je netko uspio ponovo popljuvati komunizam. I naravno, glasati na izborima.

Arogantan i bahat stil Ive Sanader te njegovo ismijavanje suparnika, Kosorova je itekako dobro usvojila, ali uzevši u obzir da je to vrlo blisko i Kunstu, Popijaču ili Šukeru, to nas ni ne čudi. Očito je riječ o imperativu koji se poštuje čim primite člansku iskaznicu u ovoj stranci. Pa je tako Kosorova, u maniri Sanaderove škole, Milanovića optuživala za nerad, govorila mu da se probudi i podsjećala ga da mu „plaćica ide“, jer gle čuda, njoj plaćica ne ide!! Plaćica koju plaćaju građani ove države, a ne ona plaćica koja pada s neba. (MJ)

 

Izvor: Novi list, 22. ožujak 2011.
Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox