Nestaje podrška spornim zakonima

Nakon masovnih prosvjeda u kojima su uz Wikipedija i brojne druge stranice zacrnile svoj sadržaj, a hakerska skupina Anonymous napala stranice američkog FBI-a čini se da podrška spornom zakonu opada, piše tportal.hr

Dva nacrta zakona o piratstvu pod imenom SOPA i PIPA podigli su veliku prašinu, ali ako je suditi po posljednjim informacijama od zakona vjerojatno neće biti ništaČak 18 američkih senatora u srijedu je, nakon masovnih internetskih prosvjeda, javno izjavilo da ne podržavaju SOPA-u i PIPA-u.

Jedan od glavnih sponzora ovog zakona Republikanski senator Marco Rubio, izjavio je da odustaje od podrške. Nemojte na brzinu progurati zakon koji bi mogao imati dalekosežne posljedice, rekao je Rubio. Senator Orrin Hatch, koji je jedan od najvećih zagovornika SOPA-e i PIPA-e, također je priznao da taj zakon "jednostavno još nije spreman". 

Unatoč ovim najavama ipak treba biti oprezan jer sve to ne znači da su SOPA i PIPA stvar prošlosti. Prema podacima OpenCongressa 35 američkih senatora još uvijek podržava zakon, 18 ih je otvoreno protiv, još 12 naginje na tu stranu, a 35 je neopredjeljeno. Rasprava o SOPA-i i PIPA-i nastavit će se u veljači. (HT)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox